Marjan Hoffman

/Marjan Hoffman
Marjan Hoffman2018-09-20T19:32:00+00:00
Loading...

Het is mijn stellige overtuiging dat medewerkers bepalend zijn voor het succes van bedrijven en organisaties. Hoe goed een product of dienst ook is, het personeel bepaalt uiteindelijk de werkelijke succesfactor.

Jarenlang kom ik bij allerlei bedrijven over de vloer en constateer dat er slechts één overeenkomst is: er werken mensen. Om talentvolle mensen in huis te halen én te houden, moeten zij tevreden zijn met hun werk en met hun werkplek. Tevreden werknemers zijn betrokken, loyaal en praten graag over hun werk op feestjes en partijen. Sterkere marketing voor een bedrijf is er niet. Daarnaast is een tevreden medewerker kostenbesparend (ziekteverzuim dringt terug), resultaat bevorderend (men werkt harder voor ‘de baas’) en last but not least een grote motiverende factor.

Het is mijn passie om blije medewerkers te zien, om hen te inspireren. Onder andere door werkprocessen te verbeteren en werkplezier te vergroten, maar ook om pro-actief te bedenken wat daarvoor nodig is en daar naar te handelen.

Om die reden heb ik Buro Hoffman opgericht. Buro Hoffman begeleidt bedrijven bij alle voorkomende marketing en communicatie activiteiten, het bureau ondersteunt bij uiteenlopende projecten van creatie tot realisatie, en organiseert evenementen met een hoge creatieve waarde die bij voorkeur een tikje out of the box zijn en prettig verrassend.

Sinds december 2015 bestaat ondernemershuis Zaanschap. Zaanschap is een externe locatie dat bijdraagt aan een plezierige manier van werken, vergaderen en overnachten. Het huis faciliteert op de begaande grond flexibele werkplekken, vergaderruimtes en behandel- en/of kantoorkamers. Op de eerste verdieping bevinden zich twee accommodaties als Bed&Breakfast. Eén ruim appartement met twee slaapkamers is geschikt voor 5 personen en een andere kamer voor 2 personen. Deze laatste kamer heeft een groot balkon met een fantastisch uitzicht over de Westzaanse landerijen naar de skyline van Zaandam. Beide zijn ingericht voor toeristen, voor expats en voor ver-weg-wonende vergadertijgers. Alles voor die belangrijke factor: werktevredenheid.

Wat doet Marjan Hoffman nog meer?

Als groot bewonderaar van Ricardo Semler en zijn visie op Het Nieuwe Werken – Semler’s medewerkers bepalen zelf hun salaris, hun aanwezigheid en hun werktijden – heb ik op verzoek van Microsoft en BoerCroon aan diverse radio interviews, video opnames en debatten deelgenomen. De theatervoorstelling Het Nieuwe Werken LIVE! is ontwikkelt. Speciaal voor het MKB, maar ook voor grotere organisaties spelen drie professionele acteurs dit interactieve werktheater op locatie waarbij de voordelen, maar ook de vooroordelen in herkenbare hilarische scénes voorbij komen.

In een aantal zeer herkenbare scènes schetst Het Nieuwe Werken LIVE! de pijnpunten en kansen van Het Nieuwe Werken.

HNW is natuurlijk méér dan alleen de dagelijkse ochtend-race voor een goed, beter of vast bureau. Meer dan de mogelijkheid om altijd en overal te kunnen werken. HNW gaat over nieuw gedrag. En nieuwe ideeën. Het is cultuurverandering.

Het Nieuwe Werken LIVE! blijft niet bij grappige scènes alleen. Die zijn slechts de opmaat voor een goed gesprek onder elkaar. Mét elkaar.

Arthur Umbgrove, Laura Hagt en Joep Stassen zetten Het Nieuwe Werken voor u op de kaart. In een geestig, goed doordacht en intelligent opgebouwd ‘werkcollege’ brengen ze u in de stemming om met positieve energie aan het werk te gaan. Op een nieuwe manier en op een betere manier. Live!

Het verduurzamen van verouderde bedrijfshuisvesting vind ik een prachtig streven, waar ik bijzonder graag aan bijdraag. Voor mij is het een logisch vervolg na het stimuleren van Het Nieuwe Werken. Dankzij jarenlange ervaring in het enthousiasmeren en overtuigen van bedrijven, directeuren, managers en medewerkers besef ik goed welke drempels er zijn: Tijdgebrek, Complexiteit, Geen Prioriteit en Kosten. Ik ben er echter van overtuigd dat ondernemers en pandeigenaren op korte termijn gaan inzien dat verduurzamen eigenlijk besparen betekent. En dat we verplicht zijn aan onze kinderen en kleinkinderen om met deze unieke planeet op een verantwoorde manier om te gaan.

Locatie Zaanschap is ingericht met uitsluitend tweedehands (kantoor) meubelen, stoffering en accessoires.

ZON maakt zich sterk voor Zaanse ondernemers richting overheden.

Wat is ZON?

 • is een overkoepelend orgaan in de Zaanstreek
 • staat voor een kansrijke ondernemersorganisatie
 • vertegenwoordigt 1200 leden
 • heeft 10 aangesloten verenigingen
 • bestaat sinds 2010, voorgangers waren MKB Zaanstreek en Ondernemend Zaanstreek (OZ)
 • is aangesloten bij de landelijke vereniging MKB- Nederland
 • is actief op lokaal en provinciaal niveau – is gevestigd in Zaanstad

Wat doet ZON?

 • Dankzij onze leden kunnen wij een ondernemersgeluid laten horen bij de gemeente
 • We maken een vuist waar nodig
 • Een voet tussen de deur houden bij de lokale overheid
 • Belangrijke ondernemerspunten op de politieke agenda zetten
 • Informeren en ondersteunen waardoor u beter kunt ondernemen
 • De achterban weten te verbinden en te versterken

ZON kenmerkt zich door:

 • Doelgerichte lobby en dienstverlening
 • Kennis van het politiek veld
 • Kennis van belangen van ondernemers
 • Inzetbaarheid op verschillende dossiers

Neem contact op met Marjan Hoffman

Marjan Hoffman werkt onder andere voor