Op avontuur met Freek

///Op avontuur met Freek
Op avontuur met Freek2017-11-24T10:04:59+01:00

Wát een avontuur was dat inderdaad. Maar liefst 550 jonge avonturiers kwamen met hun ouder(s) en broertje of zusje naar Naturalis om samen met Freek de bijzonderheden van de natuur te ontdekken. Er was die dag een vol programma waaronder een live optreden van Freek Vonk. Als een stoere survivor schopte hij een betonnen muur omver, sprong naar voren en verraste het publiek. Is het hem echt? Ja, kijk maar! In zijn herkenbare safaribroek en kaki overhemd vertelde Freek over zijn avonturen in de jungle, over zijn lievelingsdieren en over de beesten waar hij een beetje bang voor is… Omdat het aantal genodigden groot was, stonden er vier (4!) optredens gepland. Het gedetailleerde draaiboek zorgde voor een vlotte doorloop. Heel knap dat Freek alle keren professioneel en uitbundig bleef.

Als organisator weet ik hoe belangrijk het is om een draaiboek te hebben dat geen enkele calamiteit toelaat. En dat je je vervolgens ook aan dat draaiboek houdt. Wanneer er staat dat ik om 14.37 uur een bezoek aan de wc moet brengen, dan ga ik. Ook al hoef ik niet.

Na een optreden van Freek werd de groep naar de andere activiteiten begeleid. Bij het ontvangst had men een strippenkaart gekregen die ze die dag konden aflopen: er was een schminkteam, een plaatjesruilbeurs, een slootsafari, een AH to go bakfiets met heel veel lekkers, een indoor-jungle-experience, een fotomoment, een puzzeltocht en veel, heel veel meer te zien en te beleven, ook in het museum zelf. De kinderen waren zo blij en de ouders nog blijer. En de opdrachtgever? Die was het allerblijst: 550 gezinsleden hadden een topdag waar nog lang over nagepraat werd.